torsdag 31 maj 2012

Unghingstarna

                                                
                                                                 Cessal o Regnaat

Efter en lång transport först med lastbil och sedan med vanlig transport kom de så till oss dessa förtjusande ungpojkar.

Första gången de skulle lastas på lastbilen hade de krånglat så lastningen tog en halvtimme. Men sedan hade de fattat galoppen och klev på galant och stod lugnt under resan. När vi skulle lasta av var den jag trode var tuffast mest svettig och fundersam över tillvaron. Väl i stallet var ordningen återställd och Regnaat gillade all mänsklig kontakt medans Cessal var mer återhållsam.

Två dagar stod de i stallet sedan tänkte vi ha dem ute i Kattäppshagen några timmar. Cessal klev intresserad ut ur stallet och gick nyfiket iväg med husse. Regnaat tyckte däremot att det var läskigt. Vi kom till hagen och släppte dem lösa. ganska snart såg vi att Regnaat var lite väl intresserad av att försöka ta sig ut ur hagen och han fick sig några elstötar. Vet inte om han fick panik eller om han bara skulle ut men han tog ett skutt och drog rakt över eltråd och allt. Cessal efter och sedan gick det för fullt över åkrarna mot skogen.

Vi efter! I flera timmar letade vi men såg bara spår. När mörkret började falla gav vi upp och ringde polisen och föregående ägare.

Dagen efter- söndag morgon Emmy och Peter (vän till familjen) tog bilen för att åka runt och kolla skogsvägarna på andra sidan skogen medans jag och Lalla tog Millna och Candy gick respektive red åt det håll vi sist såg spår efter våra förrymda odågor till hästpojkar.

Eftersom jag red ifrån Lalla och Millan en bit så vart Millan ängslig och gnäggade vilket gav resultat snart fick vi gensvar. Jag red efter gnägget och fick snart se Cessal och Regnaat på andra sidan ett hygge.
Gossarna kom oss till mötes och det var inget svårt att fånga in dem.

Det blev stallet ytterligare några dagar tills vi hade förstärkt hagen närmast stallet med plankor. Nu har gossarna gått några dagar med resten av gänget men inte riktigt blivit acepterad av dem.

Idag tog vi beslutet att flytta Candy och Millan till en liten hage ovanför oss samtidigt som vi öppnade upp till en större del av hagen vid stallet för att se om de stannade kvar med bara elband. Kvar i hagen har vi Skrutten och Fjompen i förhoppning att de inte försvinner så långt utifall ungpojkarna får för sig att gå igenom tråden igen.