tisdag 24 april 2012

Pärlan 19980413 - 20120410

Pärlan 2009
Nu är det två veckor och en dag sedan vi förlorade vårt varmblod Pärlan och hennes två små föl. Det har varit tunga dagar med många tankar som snurrat. Det hjälper bara till viss del att veterinären som var ut och skrev intyg sa att vi hade inget kunnat göra och det hade gått fort, ja under minuten. När Pärlan dog.
Utifrån hur Pärlan låg och hur fölen låg hade hon aldrig hunnit rest sig. I samma som fölen föddes hade även livmodern följt med ut och en blodåder hade brustit. Hon han aldrig först vad som hände och veterinären sa att hon hade haft ondare om hon haft kolik.
Eftersom hon fick tvillingfölen minst en hel månad för tidigt så var de för små. De hade inte klarat sig ändå på grund av den låga vikten enligt veterinären.
Det var två små fina hingstföl och Razzes första avkomma. Det känns så ..ja...rent ut sagt för dj...

Även om jag inte alltid kunde lita på Pärlan efter hennes hyss första tiden hos oss så satte hon djupa spår hos mig och övriga familjen. Hon var Candys bästa vän och jag brukar tänka på och fundera över när vi går mellan hagen och stallet om Candy någonstans vet att hennes kompis för alltid är borta??!!

Nu vilar i alla fall Pärlan och hennes pojkar i sluttningen i en liten hage. Och inget ont som har något gott med sig! Eftersom hon är begravd "hemma" så var miljö- och djurinspektören tvungen att komma och godkänna. Hon berömde hästar och hagar, ja hon sa att de hade det bra och som hästar ska ha det.

Men hur som helst vi kommer att bevara minnet och sakna Pärlan för evigt. tack för den tid vi fick ha dig i alla fall.

Pearlstyler 98-1221
e. Kosar - e.Speedy somolli (US) u.Hail Mary (US)

u. Queen Starlight e. Tibur (Fr) u.Isa Starlight


 2 Hingsföl   e. Razze  (e. okänd härstamning u. varmblods travare) u. Pearlstyler
Pärlan och Skrutten
Två riktiga vänner

Tack Pärlan för den tid vi fick med dig.
Ska alltid bära med oss minnet av dig.