lördag 25 februari 2012

Busan finns inte längre med oss

Ja tyvärr fick Emmy ta det tunga beslutet igår att Busan skulle få gå vidare till nästa värd. Det känns tungt och saknaden är stor eftersom Busan var speciell både för Emmy och oss.

I onsdags när Busans andra öga hade blivit grått och hon inte såg något åkte Emmy med henne till Falu djursjukhus där Bu vart kvar över natten och fick dropp, ögondroppar och kortison. Vetrinärerna lyckades häva förloppet och Bu fick tillbaka synen till 80-90% och Emmy kunde under torsdags efetermiddagen hämta hem henne igen.
Förhoppningarna vara att hon skulle med hjälpa av kortison och ögondroppar leva ytterligare några år, men tyvärr...
....under bara två timmars frånvaro igår eftermiddag när vi var och handlade försämrades ögat igen.
Emmy fick snabbt komma tillbaka till djursjukhuset, men de kunde tyvärr inte göra mer för Bu som dessutom hade mycket ont.

Sista dygnet hemma lämnade Bu inte Emmys fötter en enda sekund förutom då hon tvingades till det när Em var tvungen att handla som sagt. Nu ska hon få vila brevid sina redan bortgågna kamrater - Isa, Alice, Nicke, Ronja och några katter. Vi hoppas att hon iof redan springer på hundarnas gröna eviga äng och leker med de ovan nämnda.

Emmy har fått tagit en tung bit av hundägandet. Det skulle kankse kännas lättare om man viste att inte aveln fortsatte på gener som tydligt ger konsekvenser på avkomman. Ytterligare smärta skulle kunna undvikas om uppfödare såg och vidtog åtgärder....